10 daagse rondreis Noord Oman Afbeelding 10 daagse rondreis Noord Oman
10 daagse rondreis Noord Oman
Bestemming: Rondreizen Oman - Rondreizen

10 daagse rondreis Noord Oman


Een stoere fly-drive met 4WD. U doorkruist alle delen van Oman, inclusief Musandam in het Noorden. Er zit een aantal schitterende off-road tochten tussen. U slaapt in de woestijn, bezoekt het prachtige gebergte van Al Hajar, maar rijdt ook veel langs de kust naar de Omaanse fjorden.

Fly and Drive o.b.v. Logies en Ontbijt



Algemeen

Een stoere fly-drive met 4WD. U doorkruist alle delen van Oman, inclusief Musandam in het Noorden. Er zit een aantal schitterende off-road tochten tussen. U slaapt in de woestijn, bezoekt het prachtige gebergte van Al Hajar, maar rijdt ook veel langs de kust naar de Omaanse fjorden.

*4WD huurauto *Inclusief Musandam in het Noorden *Zie fjorden en dolfijnen *Slapen in de woestijn *Ook mogelijk met chauffeur

 

Dagprogamma

Dag 1: Amsterdam-Muscat

Na de vlucht met KLM transfer van het vliegveld naar Ruwi Hotel in Muscat.

Dag 2: Muscat en omgeving (ca. 50 km)

In de ochtend wordt uw huurauto afgeleverd in het hotel. Daarna ruim tijd voor de hoogtepunten van Muscat : bezoek in de ochtend de Grote Moskee met plaats voor 20.000 gelovigen, het paleis van sultan Ibn Qaboos en de Muttrah souk, waar u een uitgebreide keuze vindt van allerlei Omani waren en souvenirs. Overnachting weer in Muscat.

Muscat
Een van de oudste en meest iconische locaties in Muscat, de Muttrah Corniche heeft zijn ouderwetse charme behouden terwijl hij nog steeds met de tijd meegaat. Wandelend langs de Corniche, waar je de zeebries over je heen voelt waaien en de scherpe, zoute geuren van de oceaan inademt, is het niet ongebruikelijk om zowel de inwoners als toeristen massaal naar Muttrah Souq te zien komen. Als u op zoek bent naar Oman, een smaak die zowel het oude als het nieuwe omvat, dan is de Muttrah Souq waarschijnlijk de beste plek om te beginnen.

Dag 3: Muscat-Fins-Wadi Tiwi-Sur-Ras al Hadd (ca. 380 km)

Langs de rotsachtige kust van Fins op weg naar Wadi Tiwi, bekend als het dal van de 9 dorpjes. In Sur is de oude vissershaven waar nog op de traditionele manier Dhows worden gebouwd. Daarna door naar Ras Al Hadd, waar soms meer dan 20.000 schildpadden hun eieren komen leggen. U overnacht in Ras Al Hadd.


Dag 4: Ras Al Hadd-Asilah-Wadi Bani Khalid-Wahiba Sands (ca. 280 km)

Vandaag deels off-road via Asilah naar Wadi Bani Khalid, een schitterende oase. Daarna de zandwoestijn in met al zijn prachtie kleuren. U overnacht in een tent in een tentenkamp waar u kennis maakt met het leven in de woestijn. Geniet van de stilte en de onvoorstelbare sterrenhemel. U overnacht in 1000 Nights camp.

Dag 5: Wahiba Sands-Ibra-Izki-Nizwa (ca. 220 km)

Vanuit de woestijn rijdt u via Ibra (een van de oudste steden van Oman) en Izki naar Nizwa. Het vertegenwoordigt het oude Oman met prachtige gebouwen en bezienswaardigheden, zoals het fort, het kasteel en de souk waar de kooplieden in hun witte galabiya's hun waar aanbieden. Op vrijdagen is er een veemarkt. U overnacht in Nizwa.

Ibra
Ibra, de belangrijkste stad in het binnenland van Sharqiya, werd rijk dankzij de ligging aan de belangrijkste handelsroute tussen Muscat, Sur en Zanzibar. De stad is ook de thuisbasis van de geduchte Al Harthy-stam, wiens herhaalde opstanden tegen de sultans van Muscat zo'n kenmerk waren van de vroege twintigste-eeuwse Omaanse geschiedenis.
Het moderne Ibra heeft misschien wat van zijn strategisch belang verloren (vooral sinds de opening van de nieuwe kustweg, die de stad verder heeft geïsoleerd), maar het heeft nog steeds een levendige commerciële drukte, gecentreerd rond de kleurrijke souk, evenals enkele van de beste van Sharqiya's traditionele mudbrick-architectuur in de nabijgelegen dorpen Al Munisifeh en Al Kanatar. Het is ook een goede uitvalsbasis voor verkenningen van het nabijgelegen Wahiba Sands, evenals een mogelijk startpunt voor de prachtige offroad-rit naar de kust via de graven van Jaylah.

Dag 6: Nizwa-Bahla/Jabrin-Al Hamra-Nizwa (ca. 150 km)

Vandaag een rit door het Hajar gebergte. In Bahla/Jabrin zijn prachtige oude forten te bezichtigen. In Al Hamra zijn nog zeer oude Omaanse huizen te zien, waar veel handwerk wordt getoond. Overnachting weer in Hotel Falaj Daris

Jabrin
Het kleine stadje Jabrin is vooral bekend om zijn prachtige fort - als je maar één fort bezoekt terwijl je in Oman bent, is dit waarschijnlijk degene die je moet kiezen. Het fort dateert voornamelijk uit ongeveer 1670, een van de vele gebouwd tijdens de bouw van Ya'aruba in de latere zeventiende eeuw, gebouwd in opdracht van de toekomstige imam Bil'arab bin Sultan (regeerde 1680-1692), die hier begraven ligt in een crypte onder het fort. Verdere wijzigingen werden aangebracht aan het kasteel tijdens de achttiende eeuw door imam Muhammad bin Nasr al Ghafiri (regeerde 1725–2727), en het geheel werd gerestaureerd tussen 1979 en 1983.

Het fort ligt ongeveer 5 km ten zuiden van de stad Jabrin, een beeldschoon structuur genesteld tussen palmbomen. Het hoofdgebouw van het fort is omgeven door hoge muren en een binnenplaats met grind, waar een kleine moskee staat. Ook zie je de diepe falaj, die vroeger het kasteel van water voorzag (en die dwars door het gebouw stroomt), naar achteren. Het interieur is adembenemend labyrintisch, met tientallen kleine kamertjes rond een paar binnenplaatsen. 

Bahla
Ongeveer 40 km ten westen van Nizwa, is het kleine stadje Bahla beroemd om zijn gigantische fort en zijn kenmerkende aardewerk. Ook heeft het een zekere reputatie als de favoriete plek van ondeugende djinns en andere bovennatuurlijke verschijnselen - een soort Omani Glastonbury. Helaas is het fort van de stad, een van de mooiste in Oman, voor onbepaalde tijd gesloten voor reparaties, hoewel je nog steeds kunt genieten van een mooi uitzicht op de buitenkant, terwijl de sfeervolle oude binnenstad en stadsmuren ook een kijkje waard zijn, net als de boeiende kleine souk .

Dag 7: Nizwa-Rustaq-Sohar (ca. 230 km)

In Rustaq vindt u opnieuw een van de indrukwekkende forten van Oman. Daarna terug richting de kust naar Sohar, zusterhaven van Rotterdam. In Sohar ligt een fort uit het jaar 179. U overnacht in Hotel Sohar Beach.

Sohar
Sohar Port is een van de snelst groeiende havens ter wereld. Gelegen in Oman nabij de Straat van Hormuz met uitzicht op de Arabische Zee, bevindt de haven zich op een van 's werelds belangrijkste scheepvaartroutes. Onbelemmerde toegang, moderne logistieke faciliteiten voor verschillende soorten vracht en weg-, spoor- en luchtverbindingen naar de Golfstaten maken Sohar tot een slim logistiek knooppunt.

Een markt van meer dan 1 miljard mensen is gemakkelijk te bereiken dankzij Sohar's ongeëvenaarde verbindingen met de bloeiende economieën van de Golfstaten, India en Oost-Afrika. Met de aanwezigheid van staal-, petrochemische en kunststofproductiefaciliteiten in het havengebied, ontpopt de Omaanse haven zich ook als een belangrijke industriële site.

Dag 8: Sohar-Khasab/Musandam (ca. 375 km)

Langs de kust naar het meeste Noordelijke stukje van Oman. Een lange rit, maar zeer de moeite waard. In Musandam vindt u fjorden die aan Noorwegen doen denken (met alleen iets andere temperaturen). U overnacht in Musandam.

Musandam
Het gouvernement Musandam is een bergachtig Omani-schiereiland dat uitsteekt in de Straat van Hormuz, gescheiden van de rest van het land door de Verenigde Arabische Emiraten. Khasab is de hoofdstad van Musandam en is populair vanwege de fjorden, dolfijnen en koraalriffen. Ongeveer 35.000 inwoners van dit gebied zijn voornamelijk vissers, en zijn afhankelijk van dit vak om hun vreedzame leven te leiden in dit rustige deel van de wereld. De zee hier staat bekend om zijn rijke schat aan zeevruchten en vis, en ook om zijn prachtige kristalheldere water, dat een ideale plek is om te zwemmen, snorkelen en duiken. De hoogste bergketen, het Hajar-gebergte op het Arabische schiereiland, strekt zich uit over de Musandam-regio en beslaat delen van het oosten van de Verenigde Arabische Emiraten, evenals het noordoosten van Oman. Musandam is een ideale plek voor degenen die op zoek zijn naar een frisse neus en om zich op te frissen.

Dag 9: Musandam (ca. 50 km)

Een rustige dag in dit prachtige bergachtige gebied. Er is in Khasab (de belangrijkste plaats) een kasteel en een museum. U kunt op de hoogste berg genieten van een prachtig uitzicht. Ook kunt u met een traditionele dhow een tocht door de baaien maken waarbij u grote kans heeft om dolfijnen te spotten. Overnachting opnieuw in Hotel Atana Musandam

Dag 10: Khasab-Jebel Harim-Dubai ( ca.220 km) - Amsterdam

U rijdt langs de hoogste piek van Musandam en dan langs de kust naar Dubai via een aantal van de andere Emiraten. U levert de auto in aan de receptie van het Airport Hotel Dubai en vliegt in de avond met KLM naar Amsterdam.



Vluchten

Vlucht informatie

U vliegt met KLM


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief

Inclusief

    • Retourvlucht per KLM Amsterdam-Muscat/Dubai-Amsterdam 
    • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag 
    • Transfer bij aankomst 
    • Autohuur cat. C (4-wheel-drive) vanaf dag 2 t/m vertrek 
    • Hotels en tentenkampen zoals genoemd in de reisopzet (of vergelijkbaar) 
    • Verblijf o.b.v. logies/ontbijt (Ras al Hadd en 1000 Nights Camp o.b.v. halfpension)


Exclusief

Exclusief

    • Excursies en entrees 
    • Overige maaltijden 
    • Benzine 
    • Alle onder de voorwaarden van de autohuur genoemde extra's 
    • Uitgaven van persoonlijke aard - reis- en/of annuleringsverzekering 
    • Bijdrage Calamiteitenfonds 
    • Eventuele visumkosten 
    • Eventuele toeslag voor een duurdere boekingsklasse van KLM


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



10 daagse rondreis Noord Oman 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail